Teambuilding

Alleen ga je snel, samen ga je ver!

Veel teams zijn anno 2024 op zoek naar een nieuwe manier van werken. Na Corona kijken we anders naar werken en ook naar samenwerken. De vraag “waar zijn we van als team is belangrijker dan ooit en ook het creëren  van sfeer gaat niet meer automatisch nu we hybride werken. Management drives helpt om zichtbaar te maken wat de (dominante) drijfveren zijn van mensen en welk gedrag daar uit voort komt. Leiderschap op deze dominante drijfveren zorgen ervoor dat mensen in hun kracht komen en doelstellingen eerder worden bereikt.

  

Management Drives                                        

Voor het plezierig samenwerken zonder eilandjes en met versterking van elkaars talenten en kracht volgen teamleden een teamprogramma samengesteld op basis van management drives. Management Drives is een methode om ook leiderschap en drijfveren binnen het team in kaart te brengen. Dit geeft kostbare inzichten over de talenten en competenties van teamleden.

1 Basis programma

De start van het programma bestaat uit het opbouwen van basiskennis van management drives. Deze module geeft inzicht in eigen en elkaar handelen op basis van drijfveren en laat zien wat “onder water” aanwezig is. Hier gaan de kwartjes echt vallen als het gaat om waarom teamleden hun gedrag op een bepaalde manier inzetten! Het profiel EN een uitgebreide uitleg zal na de groepssessie beschikbaar worden gesteld in de Management Drives App. Hierdoor kan naderhand altijd nagepraat worden over het kleurenschema.

2 Team programma

Na de basiskennis maken we op basis van de individuele drijfveren de vertaalslag naar het groepsprofiel. Dit betekent dat we met elkaar bepalen wat de ontwikkelpunten zijn en waarop het team sterk handelt. Daarbij ook kijkend naar de verhouding van het groepsprofiel ten opzichte van de individuele profielen en de individuele inbreng en de taak en rol die de groep en de individuele leden moeten invullen.

Vervolgens wordt door de deelnemers zelf bepaald wat deze inzichten betekenen voor het team functioneren en de verbeteringen die kunnen worden aangebracht. Er wordt bepaald wat het team wil behouden, ontwikkelen en afspreken (B.O.A.). Als afsluiting van de groep dag maakt eenieder zijn eigen conclusies. Wat wil jij vanaf morgen (anders) doen, en wat verwacht je of heb je nodig van je collega, zodat de individuele en gezamenlijke en prestaties verbeteren.

3 Verdieping programma’s

Als vervolg op de gezamenlijke team dag kan in overleg bepaald worden welke specifieke trainingsmodulen nodig zijn voor specifieke ontwikkeldoelen van specifieke doelgroep. De aanvullende workshops kunnen dan in een kleinere setting gevolgd worden. Enkele voorbeelden van trajecten obv drijfveren die ik aan kan bieden zijn Leiderschap, Time Management, Effectief gedrag, gezonde werkdruk/stress, feedback, conflicthantering, mindset, wensen & grenzen, intervisie, effectief vergaderen. Een gezamenlijk missie & visie traject of een teambuilding dag met energieke werkvormen behoort tot de mogelijkheden.

Benieuwd naar mijn drijfveren als trainer en waarom ik het zo leuk vind om met groepen te werken? Je vindt er hier meer over!