Ramon Dekker Advies en Training

Rosa de Werdstraat 11

2331 BH Leiden

Kamer van Koophandel:

67337511

 

MD partner.jpg

 

Bridge 2 learn.JPG

 

bestuursacademie.JPG


Tips om jezelf opnieuw uit te vinden

(28-07-2016)

Upgrade.jpg

 

Meer dan ooit is het belangrijk om kritisch te blijven naar je eigen ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Juist in deze krappe tijden hebben bedrijven de meeste baat bij gemotiveerd personeel. Ben je gelukkig in je werk, heb je voldoende uitdaging, benut je jouw talenten voldoende? Iedereen is uniek en levert met zijn talenten een bijdrage aan het bedrijf.  Vanuit deze visie heb ik zelf al veel mooie functies gehad. Niet iedereen heeft echter dit geluk. Ben jij zelf al aan versie 2.0 van jezelf toe?

De laatste tijd merk ik dat meer mensen op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen, een nieuwe functie  of een nieuwe baan bij een nieuwe werkgever. Mijn ervaring is dat je op zo'n moment op zoek moet gaan naar de juiste balans tussen datgene waar je goed in bent en datgene waar je goed in wilt worden.

De eerste vraag die je jezelf kan stellen is: waar ben ik in mijn huidige functie of werk goed in geweest, wat is mijn talent en waar heb ik weinig moeite voor hoeven doen met toch een perfect resultaat. Dit zijn je sterke punten. Veel mensen vinden hun talent haast vanzelfsprekend en laten hiermee een grote kans liggen.  Mijn ervaring is namelijk dat je vooral op je sterke punten nog een enorme groei kan doormaken. Je zal jezelf af moeten vragen hoe je nog veel beter kunt worden in datgene waar je (ogenschijnlijk) al erg goed in bent. Dus als je goed kunt presenteren, vraag je dan af wat je moet doen om voor een complete zaal een perfecte boodschap over te brengen, of als je goed kunt schrijven, vraag je dan af wat je nodig hebt om een boek te schrijven of een weblog op te zetten. Kortom neem geen genoegen met datgene wat je goed af gaat, maar daag jezelf uit om daarbinnen je grenzen te verleggen en de overtreffende trap van je talent te ontdekken.

Het tweede waar je naar op zoek moet gaan is hetgeen je niet makkelijk af gaat maar wat je wel verder wilt ontwikkelen om je einddoel te bereiken. Zeker in geval van veranderingen ben je geneigd om voor zekerheid te kiezen. Dus die werkzaamheden die je al vaker gedaan hebt of datgeen wat je al kent. Het staat echter enorm sterk wanneer je het lef hebt om te kiezen voor werkzaamheden die niet meteen voor de hand liggen, maar waar je wel in wilt ontwikkelen. Ik vind het sterk staan als iemand durft aan te geven dat ie ergens niet goed is is, maar dit wel graag wil veranderen. Het getuigt van zelfreflectie en je durft je eigen grens te verleggen.

De boodschap is dus om de juiste balans te zoeken tussen sterke- en ontwikkelpunten. Neem in beide gevallen niet genoegen met zekerheid en durf de grens op te zoeken en buiten je comfort zone te gaan. Dit is enorm spannend, maar het zal je uitdagen en je zal erdoor groeien.

Tot slot wil ik iedereen adviseren vooral gebruik te maken van je omgeving. We zijn niet voor niets met zoveel individuen op deze aarde en kunnen elkaar zodoende ook helpen. Het is daarom erg verstandig anderen te vragen om je te helpen wanneer je een nieuwe uitdaging aan gaat. Kijk wie je eventueel als een soort mentor kan helpen en leer van die persoon. Kies iemand die van de hoed en de rand weet en die bekend is met de valkuilen. Met de gedeelde kennis en ervaring hoef je het wiel dan niet zelf uit te vinden. En het levert je naast tijd en kennis misschien wel een nieuwe functie op!

Succes!


   


 

Plaats een reactie: