Ramon Dekker Advies en Training

Rosa de Werdstraat 11

2331 BH Leiden

Kamer van Koophandel:

67337511

 

MD partner.jpg

 

Bridge 2 learn.JPG

 

bestuursacademie.JPG


Bloggen...Gewoon doen!

(06-06-2013)

gewoon doenBest spannend om zo'n eerste blog te schrijven. Ik verwacht geen literatuurprijs, maar ik denk dat ik echt wel iets te brengen heb op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen om te gaan bloggen. Gewoon om te delen wat ik aan kennis en ervaring heb opgedaan op dit gebied en hiermee anderen te inspireren, een nieuw inzicht te geven of misschien zelfs aan te zetten om zelf ook passie, kennis en ervaring te delen.

 

Het moeilijkste was om de eerste stap te zetten. Om gewoon te beginnen. Er zijn immers redenen genoeg om nog even te wachten en je toch nog iets beter voor te bereiden. In je hoofd komen de voorbeelden naar voren van vroeger waarbij je achteraf toch bedacht dat je je iets beter had moeten voorbereiden. “ Voorbereiding is alles”... zeggen ze. Uiteindelijk blijf je maar denken en denken waardoor het gevoel dat het juiste moment is aangebroken, verder weg dan ooit lijkt.

 

Als ik in mijn eerste blog meteen een advies mag geven, dan zou het zijn om geen gehoor te geven aan de drang tot uitstel, maar gewoon te beginnen. Gewoon beginnen met datgeen waarvan je weet dat je het nodig hebt, of dat het je gelukkig(er) gaat maken. Een kilometer hardlopen begint met de eerste stap en elk miljoen begint bij 1euro. Je moet gewoon niet te grote stappen willen zetten en klein beginnen, maar vooral wel...beginnen. En dan zie je wel hoe het gaat en wat je er gaandeweg allemaal van gaat leren. Zoals Art Williams in zijn speech uit 1987 (!) overtuigend uitdroeg: Just do it, and do it, and do it. En dat is precies wat ik ga doen! Bloggen...Gewoon doen!

 

Wil je ook verder komen in het leven en vooral het gevoel hebben dat je iets hebt bereikt waar je trots op kan zijn? Zet dan vooral die eerste stap en vertrouw erop dat de tweede stap je ook gaat lukken! Just do it! Je zal zien dat de werkelijkheid meevalt en je nieuwe mogelijkheden geeft. Succes!

 

 


   


 

Plaats een reactie: