Ramon Dekker Advies en Training

Rosa de Werdstraat 11

2331 BH Leiden

Kamer van Koophandel:

67337511

 

MD partner.jpg

 

Bridge 2 learn.JPG

 

bestuursacademie.JPG


Waarom Super Mario Bros gelukkig maakt

(08-02-2017)

Mario.jpg

Laatst speelde ik Super Mario Bros op de WII. Dat is dus echt helemaal niks veranderd...vroeger zat ik tegen het plafond en nu zit ik dat nog steeds. Net als mijn oudste zoon van 6 die behendig de Mario bedient. Vloeken mag bij ons thuis niet, dus de "chips" en "kak" vliegen door de lucht...bij gebrek aan een andere uitlaatklep. 

 

Wat een pokkespel, maar toch zooo verslavend. Ik fantaseer dat Nintendo wetenschappers in dienst heeft die de wereld willen veroveren door iedereen game afhankelijk te maken. Onzin natuurlijk, maar wie weet...Ik besef me dat de eindbaas van level 1 met witte haarlok wel wat weg  heeft van Donald Trump. Boos beweegt hij op en neer en zwaait met een staf. Zenuwslopende pleuris deuntjes op de achtergrond dwingen me om domme acties te ondernemen en ik sterf wederom en verdwijn gek genoeg in de grond, als een soort pre historische swipe beweging naar beneden. Op de achtergrond een melodramatisch deuntje waarin mijn wanhoop zich prima thuis voelt. "Kak alweer dood..."

 

Mijn zoon schatert het uit: ik ben nu! Ik ben er wel klaar mee. Inmiddels is de deeg klaar om koekjes te gaan maken. Dat lijkt me pedagogisch beter dan Mario Bros. Yolo denk ik bij mezelf en ik stel mijn pedagogische plan voor aan mijn zoon: "als ik dood ben gaan we koekjes bakken" krijg ik als reactie. Goede deal lijkt me zo. Of misschien dat ik het nog een keer probeer? 

 

Het doet me denken aan een artikel dat ik een tijdje terug las over geluk. Een groep bejaarden is gevraagd waar het geluk volgens hen in zit.. Dat zit in de kleine en meest normale dingen in het leven. Niet het meest uitzinnige, grootste en uitbundige, maar het meest normale in het leven zoals samen eten, op de bank zitten of...Mario Bros spelen met je zoons. Yep dat maakt gelukkig. Ik zie dat mijn zoon zijn "continue" gebruikt, hier gaat Yolo dus niet echt op. Ik denk dat de koekjes nog maar even moeten wachten, want ik ben bijna aan de beurt. En samen met je zoons maakt bankzitten immers gelukkig!


   


 

Plaats een reactie: