Ramon Dekker Advies en Training

Rosa de Werdstraat 11

2331 BH Leiden

Kamer van Koophandel:

67337511

 

MD partner.jpg

 

Bridge 2 learn.JPG

 

bestuursacademie.JPG


Afvallen of gezond leven?

(14-07-2013)

afvallen.jpg

Mensen die mij kennen weten wel dat ik mij niet druk maak om een kilootje meer of meer.  Ook heb ik wel eens een dieet gedaan en ben hier ook absoluut kilo's mee afgevallen, maar uiteindelijk ook weer aangekomen. Niet dat ik een dwangmatige eter ben, maar ik hou gewoon van gezelligheid en de kilo’s sluipen erin.

 

Sinds een paar weken ben ik succesvol begonnen met een manier van leven waarbij ik aardig wat kilo’s verlies. Een manier die iedereen meteen kan starten en die mij erg heeft geholpen.
 
Ik heb er sinds een paar weken niet voor gekozen om af te vallen, maar om gezonder te gaan leven. Nu weet ik best dat dit niet bepaald het ei van columbus is, maar ik wil wel laten weten dat dit alles me bijna geen moeite kost en mij eigenlijk heel veel energie geeft. De reden hiervoor is dat ik vooral voor mijzelf gezonder ben gaan leven. Niet omdat anderen dat verwachten, maar gewoon omdat ik een goed gevoel over mezelf wil hebben. Ik wil zelf de keuze hebben en het niet laten afhangen van een weegschaal. En dat werkt erg aanstekelijk, want je kiest voor jezelf en je maakt uiteindelijk ook zelf de keuze om wel of niet gezond te leven. En het is dit idee dat erg verslavend is en veel meer energie geeft de hele dag door in tegenstelling tot een paar minuutjes op de weegschaal. Probeer het maar eens!

 

Ik raad af om te werken met voorgeschreven schema’s, weegmomenten en allerlei middelen die je juist alleen maar het idee geven dat je ergens aan moet voldoen. Je moet je juist laten motiveren door de “rush” die voort komt uit het idee dat je ergens mee begonnen bent en dat je ergens zelf bewust voor kiest. Het is het gevoel dat je ook hebt als je kiest om te starten met iets nieuws. Juist die rush kan je oproepen door te kiezen voor een gezond leven ipv af te vallen. Gewoon opstaan en je houden aan de gezonde leefregels geeft je energie en laat je afvallen. 
Hoe je met jezelf en je omgeving omgaat heeft veel te maken met de wijze waarop je over dingen denkt en hoe je ernaar kijkt. Een positieve mindset of een gedachtegang kan veel meer resultaat opleveren dan je zou verwachten. Ik kom hier in latere blogs absoluut op terug. Je gedachten heb je immers zelf in de hand.

 

Daarnaast helpt het om een doel te stellen en je hier aan te houden. Schrijf de doelen op en neem wekelijks de tijd om de voortgang te realiseren en de doelen nog eens helder voor ogen te krijgen. Ook hier kom ik later nog op terug. Succes!


   


 

Plaats een reactie: